Συγκέντρωση

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Ανεπιθύμητος ο εκπρόσωπος της μνημονιακής λαίλαπας Ζ.Κ. Γιούνκερ!

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης
Ανεπιθύμητος ο εκπρόσωπος της μνημονιακής λαίλαπας Ζ.Κ. Γιούνκερ!
Συγκέντρωση την Πέμπτη 13/7, 6.30μμ, Λευκός Πύργος
Ανακηρύσσοντας επίτιμο διδάκτορα νομικής τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η πρυτανεία του ΑΠΘ και το τμήμα Νομικής έδωσαν ρεσιτάλ κυνισμού, αυτογελοιοποίησης και ραγιαδισμού. Η απαράδεκτη ενέργειά τους προσβάλλει βάναυσα το λαό και κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για δικαιοσύνη και ελευθερία.
Ο Γιούνκερ είναι ανεπιθύμητος στη Θεσσαλονίκη. Εκπροσωπεί μια πολιτική βίας και μίσους, εκμετάλλευσης και αρπαγής, φοροληστείας και λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων, και καταστροφής της δημόσιας υγείας και παιδείας. Πολιτική εξαθλίωσης, φτώχειας και ανεργίας.
Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Γιούνκερ εξαπέλυσε τη μνημονιακή λαίλαπα. Προετοίμασε το Τρίτο Μνημόνιο που απέρριψε ο λαός με το μεγαλειώδες ΟΧΙ του 62% στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη 2015, προτού το υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το ψηφίσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Όλοι αυτοί υπακούν στην Τρόικα και δουλεύουν για τα συμφέροντα των δανειστών, του κεφαλαίου και των τραπεζιτών. Μεταφέρουν συστηματικά και μαζικά πόρους και εξουσία από τους πολλούς στους λίγους, από τους κάτω στους πάνω, από τους φτωχούς στους πλούσιους. Τα ίδια συμφέροντα στηρίζουν και οι χιτλερικοί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, πιστοί στην ΕΕ, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες.
Όπως και αν δικαιολογούνται, κάνουν την ανέχεια, τις αυτοκτονίες και τη μετανάστευση πικρή καθημερινότητα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία. Ψαλιδίζουν τις δημοκρατικές ελευθερίες και τροφοδοτούν τον αυταρχικό κατήφορο. Στοχοποιούν την αγωνιστική δράση και θεσμοποιούν τον αντικομμουνισμό, ενώ κρυφά και φανερά υποθάλπουν τη φασιστική ακροδεξιά.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία ο Γιούνκερ εκπροσωπεί, δεν χωρά η δημοκρατία. Αντίθετα, επιβάλλεται δικτατορικά η ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για κέρδη. Η ακραία πολιτική της καταδυναστεύει τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης, ενώ καταστρέφει τους νότιους μας γείτονες μας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πυροδοτεί τις διεθνείς εντάσεις και συνδιοργανώνει με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στην περιοχή μας. Εξαπολύοντας πολέμους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική γεννά κύματα προσφύγων. Κι έπειτα, καταπατώντας το διεθνές δίκαιο και κάθε έννοια ανθρωπιάς και ηθικής, τούς στερεί τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας επισημοποίησε τη ρατσιστική αντιμετώπιση και την καταδίωξη των θυμάτων των αμερικανικών και ευρωπαϊκών βομβών. Ο Γιούνκερ, που την επέβλεψε, έχει αίμα στα χέρια του.
Ο Γιούνκερ, που δοξολογούν οι «Μένουμε Ευρώπη» πρωταγωνιστεί στη νεοφιλελεύθερη επίθεση ενάντια στους εργαζομένους σε όλη την ΕΕ. Διορίστηκε επικεφαλής της, δεν εκλέχτηκε, επειδή έκανε το όνομά του συνώνυμο της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής του μεγάλου κεφαλαίου. Μετέτρεψε το Λουξεμβούργο, το οποίο κυβέρνησε επί δεκαετίες, σε φορολογικό παράδεισο των πλούσιων και πλυντήριο χρήματος για κάθε λογής μαφίες. Βρωμάει.
Φέτος αποκαλύφθηκε, στο τελευταίο από τα αναρίθμητα σκάνδαλα με τα οποία συνδέθηκε το όνομά του, ότι μπλόκαρε μυστικά επί δεκαετίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε προσπάθεια να ελεγχθεί η ασύδοτη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή πολυεθνικών και μονοπωλίων. Τους φόρους που δεν πληρώνει όμως το κεφάλαιο, τους πληρώνει ο λαός που φορτώθηκε ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ 24%, κατασχέσεις και φόρο εισοδήματος στους φτωχούς. Και τους εισπράττουν οι δανειστές και οι ανακεφαλαιοποιημένοι τραπεζίτες. Αυτούς τιμά, στο αποκρουστικό πρόσωπο του Γιούνκερ, η διοίκηση του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου.
Τέτοιες κατάπτυστες εκδηλώσεις δουλοπρέπειας δείχνουν πόσο γλοιώδεις και υποκριτές είναι όσοι επέβαλαν και υπερασπίζονται τα μνημόνια. Τιμούν τον οικονομικό αρχιδολοφόνο μόνον επειδή οι ίδιοι κερδίζουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που οργανώνει την εκμετάλλευση του εργαζόμενου λαού και την εξουσία του κεφαλαίου.
Η πάλη δεν τελείωσε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε μας βουλιάξει στην εξαθλίωση για να σώσει τον καπιταλισμό. Ανυπόταχτα συνεχίζουμε τον αγώνα. Ως τη νίκη. Ώσπου το λαϊκό εργατικό κίνημα να διαγράψει το χρέος, να πάρει πίσω το δημόσιο πλούτο, να καταργήσει τα μνημόνια, και να λευτερώσει τη χώρα από ευρώ και ΕΕ. Για τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τη ζωή που μας αξίζει, στο δρόμο για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί μαζί με τους φορείς του μαζικού κινήματος στις κινητοποιήσεις ενάντια στη φιέστα για τον Γιούνκερ την Πέμπτη 13 Ιούλη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Λευκό Πύργο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου