Συγκέντρωση

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Διεθνιστική, αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη στην εργατική τάξη και τον λαό της Βενεζουέλας

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Διεθνιστική, αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη στην εργατική τάξη και τον λαό της Βενεζουέλας
  • για τη διεύρυνση των λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων
  • για την αντικαπιταλιστική και αντιιμπεριαλιστική ρήξη και τη νέα σοσιαλιστική προοπτική.
Τα διαρκή δραματικά γεγονότα στη Βενεζουέλα αποτελούν μια ακόμα απόδειξη για την αντιδραστική πολιτική των κυρίαρχων τάξεων και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, για το μίσος τους απέναντι σε οποιαδήποτε λαϊκή κατάκτηση, σε οποιοδήποτε δημοκρατικό σκίρτημα, στην οποιαδήποτε διεκδίκηση της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας των λαών απέναντι στις επιλογές τους.
Είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ, τα βαθιά αντιλαϊκά καθεστώτα στη Λ. Αμερική, οι πιο μαύρες δυνάμεις των πολυεθνικών και της ντόπιας ολιγαρχίας επιδιώκουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση Μαδούρο, να καταστρέψουν τις λαϊκές κατακτήσεις βυθίζοντας και πάλι στην φτώχεια, την αμορφωσιά, την έλλειψη υγείας εκατομμύρια ανθρώπους, να κλέψουν το πετρέλαιο, το χρυσό και όλο τον πλούτο της χώρας, να επιβάλλουν το πιο βάρβαρο διωγμό των αριστερών και των αγωνιστών, να ματοκυλίσουν τη χώρα! Χρησιμοποιούν για αυτό τη βία, την προβοκάτσια, τις δολοφονίες. Απειλούν με ένοπλη επέμβαση!
Οι εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση της Κυριακής θα αποτελέσουν μια έμπρακτη βαθιά δημοκρατική απάντηση στην πορεία της αντεπανάστασης και του εμφυλίου πολέμου που οι αστικές δυνάμεις απειλούν να βυθίσουν την χώρα. Για αυτό, και παρά τα λόγια περί δημοκρατίας, τις σαμποτάρουν. 
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο λαό της Βενεζουέλας. Είμαστε  αλληλέγγυοι στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την αστική τάξη. Ενάντια στη βίαιη,  αιματηρή αντεπανάσταση. Υπερασπίζουμε τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες που είναι οι μόνοι που μπορούν να οδηγήσουν στην αντιιμπεριαλιστική και αντικαπιταλιστική ρήξη στη Βενεζουέλα. Για την προστασία και τη διεύρυνση των λαϊκών κατακτήσεων και ελευθεριών. Για να μείνει ανοιχτός ο δρόμος της μπολιβαριανής διαδικασίας στην κατεύθυνση μιας άλλης κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τις μαζικές οργανώσεις, τις οργανώσεις της Αριστεράς να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντιιμπεριαλιστική και διεθνιστική τους αλληλεγγύη τους στο λαό της Βενεζουέλας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου