Συγκέντρωση

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Όλοι την Τετάρτη 10/1 στις 3:30 μ.μ. στη συγκέντρωση που καλούν οι ΕΛΜΕ-Θ στα δικαστήρια


Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης προξένου Κορομηλά 51 e.elme.thess@gmail.com

Όλοι την Τετάρτη 10/1 στις 3.30 μ.μ. στη συγκέντρωση που καλούν οι ΕΛΜΕ  στα δικαστήρια, ενάντια:
  • στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, και
  • το πολυνομοσχέδιο-σφαγείο για τα εργατικά δικαιώματα
Η Τετάρτη 10/1 είναι η πρώτη του νέου χρόνου που θα γίνουν πλειστηριασμοί από τράπεζες και στα ειρηνοδικεία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την ουσιαστική στήριξη και των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων και εφαρμόζοντας “κατά γράμμα” τις εντολές της Ε.Ε. και των «Θεσμών», ετοιμάζεται μέσα στη νέα χρονιά για καταιγισμό πλειστηριασμών (1.800 προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί μόνο για το πρώτο δίμηνο του 2018!), με στόχο την υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
Για τον σκοπό αυτόν, όχι μόνο ψήφισε την ηλεκτρονική πλατφόρμα διεξαγωγής των πλειστηριασμών με ταχύτατες διαδικασίες, έτσι ώστε εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες να χάνουν τα σπίτια τους κάθε βδομάδα, αλλά  ψήφισε επίσης το ιδιώνυμο για την καταστολή των αγώνων του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και την αυτεπάγγελτη δίωξη των αγωνιστών/-τριών. Οι απειλές τους δε μας τρομάζουν. Αντίθετα, καταμαρτυρούν την αδυναμία της κυβέρνησης να αποδυναμώσει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών.

Η επίθεση στη λαϊκή κατοικία και τα δικαιώματα δε σταματά εδώ. Με το πολυνομοσχέδιο-σφαγείο που κατέθεσε για να ψηφιστεί με τη συνήθη πια διαδικασία του κατεπείγοντος, η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα (περικοπή προνοιακών επιδομάτων, ιδιωτικοποιήσεις, αντιαπεργιακό νόμο, συγχωνεύσεις σχολείων, τιμωρητικό 30ωρο, κ.ά. Ανάμεσα σ’ αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται και νέες διατάξεις για την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας, όπως η επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη άνω των 500 ευρώ προς το Δημόσιο (εφορίες και ταμεία) και η περαιτέρω αυστηροποίηση του νόμου Κατσέλη, ώστε να μην μπορούν να ενταχθούν (ή και να πεταχθούν έξω όσοι το κατάφεραν) δεκάδες δανειολήπτες.
Απέναντι στη νέα επίθεση η απάντηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος οφείλει να είναι και θα είναι ανάλογη. Με την αυτοπεποίθηση που μας δίνει ο αγώνας και οι μέχρι σήμερα επιτυχίες του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς προχωράμε σε πιο μαζικούς, δυναμικούς κι ανυποχώρητους αγώνες. Δυναμώνουμε τις συλλογικότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά, συντονιζόμαστε με τα ταξικά σωματεία, προτάσσουμε την οργάνωση των αγώνων στα χέρια του κινήματος. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ - ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:
  • Ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας από τράπεζες και κράτος
  • Για την πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας με την εκ νέου θεσμοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας
  • Ενάντια στις διώξεις των αγωνιστών του κινήματος, την καταστολή και το ΙΔΙΩΝΥΜΟ Κοντονή
  • Ενάντια στην εξοντωτική φορολογία και τη βία των ηλεκτρονικών κατασχέσεων σε λογαριασμούς των λαϊκών στρωμάτων, την ίδια στιγμή που οι μεγαλοεπιχειρηματίες εξασφαλίζουν προκλητικές παροχές
  • Για να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο και τα αντιλαϊκά μέτρα - προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης - Αγώνας
Την Τετάρτη 10/1/18, 3.30 μ.μ. να είμαστε όλοι στη συγκέντρωση στα δικαστήρια

Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος                                                  Η Γραμματέας
Σαραϊδάρη Πόπη                                             Χατζηβαρίτη Φρίντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου